0592 269230 info@fcamboina.nl
Selecteer een pagina
Fc Amboina heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Froombosch overtuigend weten te winnen. Hiermee heeft de ploeg de tweede plaats op de ranglijst veiliggesteld en mag het zich opmaken voor de nacompetitie. Omdat Fc Amboina zich als hoogste periodekampioen heeft geplaatst, speelt het op 10 juni een wedstrijd om promotie op eigen terrein.

Amboina begon gelijk sterk aan de wedstrijd. De trainer had de jongens de opdracht gegeven de tegenstander gelijk vast te zetten op eigen helft en ondanks de erg warme en benauwde weersomstandigheden werd deze opdracht naar behoren uitgevoerd. Het werd al snel 1-0 na een lange uittrap van Erik Moes(vervanger van de geblesseerde Jeremy) waarbij Daniel Zimmerman goed doorzette en na miscommunicatie tussen de verdediger en de keeper van Froombosch, de bal eenvoudig tussen hen door kon koppen. Vlak daarna maakte Paul Koen met een bekeken vrije trap 2-0. Vanaf dat moment ging het tempo wat omhoog wat logisch was gezien de hitte. De tweede helft ging Amboina door waar het mee bezig was en liet Froombosch geen kans. Na een prachte steekbal van Leo da Costa kon  Daniel Zimmerman  zijn tweede van de middag maken. Hij bepaalde zelfs de einduitslag door zijn derde te maken na een mooie voorzet van invaller Sake Bos.

Amboina moet nog twee competitiewedstrijden spelen. De eerst volgende is de uitwedstrijd tegen Eext die in plaats van op zondag komende woensdagavond wordt gespeeld. De laatste wedstrijd is 27 mei thuis tegen GroenGeel.